Hoe kaft ik mijn boeken? Tips voor het kaften van boeken

Boeken kaften wordt gedaan om de (studie) boeken te beschermen tegen kreuken, scheuren en vlekken. Boeken kaften is even een klus maar wanneer u eenmaal doorheeft hoe het werkt is het ook zo gedaan. Het is een traditionele manier om boeken mooi te houden. Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en het is weer tijd om de boeken te kaften. Maar hoe moet je boeken kaften?
 

Benodigdheden boeken kaften

Boeken kaften blijft een lastige klus. Kiest u voor de traditionele manier van boeken kaften? Zorg dat u voor het kaften van boeken in ieder geval de volgende kantoorartikelen klaar heeft liggen om uw boeken van een beschermlaag te voorzien. Wanneer u deze benodigdheden klaar heeft liggen op een vlakke ondergrond, kan het boeken kaften beginnen.
 

Tips boeken kaften

Wie zijn boeken wil beschermen tegen kreuken, scheuren en vlekken, kaft zijn boeken. Kaftpapier is er in vele soorten: in vrolijke kleuren, met stoere prints of eenvoudig effen kaftpapier. Hoe het ook alweer moet, een boek kaften? Op YouTube zijn verschillende filmpjes te bekijken waarin het stap voor stap wordt uitgelegd. Meer dan kaftpapier, een schaar of hobbymesje, een rolletje tape, etiketten en een pen heeft u niet nodig om uw boeken te kaften.

Bent u niet in de wieg gelegd voor een avondje ambachtelijk kaften? Geen nood! Dé trend op dit moment zijn rekbare boekenkaften. Dit zijn kaften van textiel (uitwasbaar en herbruikbaar!), verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vele dessins. In een paar seconden vouwt u de kaftjes om uw boeken en klaar bent u! Met rekbare boekenkaften kunt u zich een avondje traditioneel boeken kaften besparen. 

Tip: Gaat u boeken met een rekbare boekenkaft kaften? Steek dan een stukje karton tussen de rekbare kaft en de cover van uw boek; zo blijft uw boek beter beschermd tegen kreukels en eventuele vlekken op de rekbare kaft.


 

Soorten kaftpapier

Kaftpapier is er in vele soorten: in vrolijke kleuren, met stoere prints of eenvoudig effen kleuren. Liever geen kaftpapier? Er bestaat ook kaftfolie. Bent u niet in de wieg gelegd voor een avondje ambachtelijk kaften? Geen nood! Dé trend op dit moment zijn rekbare boekenkaften. Dit zijn kaften van textiel (uitwasbaar en herbruikbaar!), verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vele dessins. In een paar seconden vouwt u de kaftjes om uw boeken en klaar bent u! Met rekbare boekenkaften kunt u zich een avondje traditioneel boeken kaften besparen. 
 

Verkooppunten kaftpapier

Wanneer u uw boeken wilt gaan kaften, heeft u kaftpapier nodig. Of u nou ouderwets kaftpapier wilt of rekbare boekenkaften, dit is allemaal verkrijgbaar bij uw plaatselijke kantoorvakhandel. Via onze postcodezoeker vindt u de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel in uw buurt. 

 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt