Hoe kan ik het energieverbruik van mijn apparaten verminderen?

Het energieverbruik van apparaten op kantoor verminderen? Het is mogelijk om energie te besparen op kantoor door de volgende tips in acht te nemen wat apparaten op kantoor betreft. Er is geen kantoor te vinden die geen apparaten heeft staan. Denk hierbij aan computers, printers, scanners, whiteboards en misschien ook wel keukenapparatuur als een vaatwasser of koelkast.

Op deze apparaten kunt u energie besparen. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld de verlichting. Wanneer u LED-verlichting gebruikt, kunt u gemakkelijk het energieverbruik op kantoor verminderen.

 

Energie besparen dankzij multifunctional

Maakt u op kantoor gebruik van een printer, kopieerapparaat, scanner en fax? Overweeg dan eens om een multifunctional aan te schaffen. U kunt met een multifunctional namelijk printen, scannen, kopiëren en faxen met een en hetzelfde apparaat. Dat scheelt drie stekkers, dus flink wat energieverbruik! Weg met die vele kantoormachines, schaf een multifunctional aan.

LED-verlichting

Maar ook verlichting is vaak cruciaal op kantoor. Daarom gebruiken steeds meer kantoren en bedrijven LED-verlichting. LED-verlichting is erg zuinig, deze lampen verbruiken namelijk zeven keer minder stroom dan een normale gloeilamp. Dankzij LED-verlichting gebruikt u dus milieuvriendelijke verlichting die ook nog eens dimbaar is en extra lang mee gaat!
 

Papiergebruik verminderen

Wees daarnaast zuinig met papier (gebruik oude printjes als kladpapier en print zo veel mogelijk dubbelzijdig) en gooi lege inktpatronen/cartridges niet weg, maar lever ze in bij uw kantoorvakhandel voor hergebruik of recycling.

Verlaag met deze tips eenvoudig het energieverbruik van uw elektronische apparaten thuis of op het werk en verminder uw papierverbruik.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt